Tanden

Het belang van een goede mondhygiënist

Wist je dat maar liefst 90% van alle Nederlanders een tandvleesaandoening heeft? En maar 40% van deze mensen ondervindt daar daadwerkelijk klachten van. We noemen dit parodontitis. Maar, tandvleesproblemen hoeven niet altijd klachten of pijn te geven. Vraag je tandarts om daarom altijd naar je tandvlees te kijken en bezoek regelmatig een goede mondhygiënist om klachten te voorkomen en genezen.

Meten is weten

Door elke tand en kies te meten en er een score aan te verbinden, kom je er snel achter of je een oppervlakkige of diepere tandvleesontsteking hebt. Bij Mondhygiënisten praktijk Engelaer hanteren wij een zogenaamde DPSI (Dutch Periodontal Screening Index) score van 0 tot 4, waar 0 gezond tandvlees betekent en de score 4 de tandvleesontsteking in zijn meest gevorderde stadium is beland, oftewel gevorderde parodontitis. Vraag je tandarts en/of mondhygiënist daarom altijd om deze score, zodat je goed geïnformeerd de behandeling in gaat.

Tandvleesontstekingen voorkomen is beter dan genezen

Een tandarts kan je adviseren om naar een mondhygiënist te gaan. Maar, je kunt ook altijd op eigen initiatief naar de mondhygiënist gaan. Een verwijzing van de tandarts is niet nodig. Om tandvleesproblemen te voorkomen raden wij je daarom aan om naast regelmatig de tandarts te bezoeken, ook met regelmaat naar een mondhygiënist te gaan. Deze kan tandvleesproblemen voorkomen zodat jij de klachten voor bent. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen. Ondervind je al symptomen zoals bloedend tandvlees, tandplak, tandsteen of een slechte adem? Dan is het helemaal van belang om snel een afspraak te maken met een goede mondhygiënist. Zij helpen je snel weer van je probleem af. Heb je symptomen of wil je tandvleesproblemen voorkomen? Maak snel een afspraak met een van de mondhygiënisten van Mondhygiënisten praktijk Engelaer.

Behandelmethoden van Mondhygiënisten praktijk Engelaer

Bij Mondhygiënisten praktijk Engelaer uit Amersfoort dragen wij zorg voor jouw mond. Je wilt immers zo lang mogelijk leven met je eigen, gezonde gebit. Onze behandelmethoden lopen daarom zeer uiteen, zodat wij voor ieder mondprobleem de juiste oplossing kunnen bieden.

Guided Biofilm Therapy

Sinds kort gebruiken wij de Guided Biofilm Therapy als behandelmethode om tandvleesproblemen te voorkomen en genezen. Voordelen van deze methode zijn dat het volledig pijnloos is, een betere reiniging van je tanden en kiezen garandeert waardoor eventuele onregelmatigheden beter zichtbaar worden en er vroegtijdig ingegrepen kan worden en het een minimaal invasieve behandelmethode is die minder schade oplevert dan een traditionele behandeling. Doordat het minimaal invasieve behandeling is, kan deze methode tevens bij iedere patiënt worden ingezet. Denk hierbij aan patiënten met implantaten, brackets (blokjesbeugel), een melkgebit en een patiënt met vullingen of kronen. De methode is ook zacht voor het gehemelte en de tong. De behandeling wordt altijd gestart met een mondonderzoek en een diagnose. Door middel van een kleurstof worden de tandplak en het tandsteen zichtbaar gemaakt. Zo kun je zelf niet alleen zien wat er in je mond gebeurt, tevens kunnen de mondhygiënisten van Mondhygiënisten praktijk Engelaer op deze manier zeer secuur te werk gaan.

Airflow one

Tijdens de behandeling met de Airflow one techniek starten we met het polijsten van je tanden, het verwijderen van de zogenaamde biofilm, tandplak en nieuwgevormd tandsteen. De Airflow one techniek werkt op basis van luchtdruk, water en speciaal poeder (de suikeralcohol erythritol). Na verwijdering van de tandplak, tandsteen en de biofilm kunnen wij je gebit gemakkelijker nalopen op achtergebleven tandsteen en eventuele onregelmatigheden.

Satelec Aceton scaler met Newtron technologie

Satelec Aceton beschermt je gebit door gecontroleerde trillingen en speciale tipjes van hoogwaardige staalkwaliteit. De perfect gecontroleerde vibraties zorgen voor meer behoud, een betere werking en een hoger comfort tijdens de behandeling. Enkele voorbeelden van de Satelec Aceton scaler met Newtron technologie zijn:

  • de perfect beheersbare trillingen voor een nauwkeurige en zachte behandeling
  • het brede assortiment aan tips voor het zo zorgvuldig mogelijk reinigen van je gebit
  • de specifieke en hoogwaardige staalkwaliteit voor het behoud van tandglazuur
  • de totale irrigatiebeheersing tot het uiteinde van het tipje, die daardoor veiliger is voor zacht weefsel zoals tandvlees
  • het vermogen wordt geregeld in real-time en in overeenstemming met de weerstand die de tip ervaart, voor constante prestaties, zonder dat er kracht hoeft te worden uitgeoefend.
  • de automatische en continue aanpassing van de frequentie staat garant voor maximale en constante efficiëntie, ongeacht de belasting van de toepassing
  • de krachtige cavitatie bij het uiteinde van de tip helpt bij het verwijderen van tandsteen en heeft eveneens een bactericide werking

Voorkom en genees tandvleesproblemen door regelmatig naar een mondhygiënist te gaan. Wil je meer weten over de behandelingen van de mondhygiënisten van Mondhygiënisten praktijk Engelaer uit Amersfoort? Bel ons op 033 - 200 70 08 of maak een afspraak via het contactformulier op onze contactpagina.

0
Feed

Schrijf een reactie