Tandenborstel

Wat te doen bij ontstoken tandvlees

Bloedend tandvlees, een slechte adem of een nare smaak in de mond kunnen tekenen zijn van een tandvleesontsteking. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Gelukkig is ontstoken tandvlees te genezen en te voorkomen. Met de Airflow one techniek die onze mondhygiënisten gebruiken, helpen wij je snel van je tandvleesprobleem af. Negeer de signalen van een tandvleesontsteking daarom niet en maak een afspraak met één van de mondhygiënisten van Mondhygiënisten praktijk Engelaer uit Amersfoort.

De oorzaak van ontstoken tandvlees

Tandplak en tandsteen zijn de voornaamste redenen van ontstoken tandvlees. Wanneer tandplak te lang blijft zitten kan je tandvlees op de bacteriën reageren met een ontstekingsreactie. Wanneer je tandplak te lang laat zitten kan het ook hard worden. Dit noemen we tandsteen. Tandsteen kun je zelf niet meer wegpoetsen maar gelukkig kan een mondhygiënist tandsteen goed verwijderen. Vraag de mondhygiënisten van Mondhygiënisten praktijk Engelaer, Amersfoort naar de mogelijkheden on tandsteen te verwijderen en ontstekingen geen kans te geven.

Symptomen van ontstoken tandvlees

Bloedend tandvlees bij het poetsen of flossen kan een indicatie zijn van een tandvleesontsteking. Daarnaast kunnen een slechte adem, gevoelig tandvlees, helderrood of paars tandvlees, gezwollen tandvlees of terugtrekkend tandvlees allemaal symptomen zijn van ontstoken tandvlees. Belangrijk is dat als je een of meerdere symptomen hebt, niet lang te wachten met een afspraak bij de mondhygiënist om erger te voorkomen. Maak bij bovenstaande symptomen daarom snel een afspraak met een van onze mondhygiënisten.

Behandelmethode van ontstoken tandvlees

Om tandvleesontstekingen te voorkomen is het allereerst belangrijk dat je dagelijks goed je tandenpoetst, liefst twee keer per dag. Omdat de tandvleesontsteking veroorzaakt wordt door tandplak is een goede mondverzorging namelijk erg belangrijk. Mocht je toch een tandvleesontsteking hebben, maak dan een afspraak bij de mondhygiënisten van Mondhygiënisten praktijk Engelaer uit Amersfoort.

Met onze speciale Airflow one behandelmethode kom je snel weer van je ontstoken tandvlees af en verwijderen wij tandsteen en tandplak. Tijdens de behandeling met de Airflow one techniek starten we met het polijsten van je tanden, het verwijderen van de zogenaamde biofilm, tandplak en nieuwgevormd tandsteen. De Airflow one techniek werkt op basis van luchtdruk, water en speciaal poeder (erythritol). Na verwijdering van de tandplak, tandsteen en de biofilm kunnen wij je gebit gemakkelijker nalopen op achtergebleven tandsteen en eventuele onregelmatigheden.

Voorkom tandplak, tandsteen en ontstoken tandvlees tot slot, door regelmatig naar een van onze mondhygiënisten te gaan. Maak een afspraak via 033 - 200 70 08 of vul ons contactformulier in. Verzorg je mond goed, voorkom ontstekingen en doe levenslang met je eigen gebit.

0
Feed

Schrijf een reactie