Durf weer te lachen; tanden bleken in onze praktijk

Met witte tanden lach je vol zelfvertrouwen. Dat je tanden verkleuren is heel normaal en kan allerlei oorzaken hebben. Gebruik van rode wijn, koffie, sigaretten of ouderdom. 

Wist u dat een mooi gebit kan bijdragen aan uw gevoel van eigenwaarde en uw psychische en sociale gezondheid? Bleken zorgt voor een frissere uitstraling van uw eigen gebit, er wordt niks aan de stand of de kleur van uw vullingen veranderd. U behoudt uw eigen natuurlijke lach, uw gebit wordt alleen visueel opgefrist.

Hoe werkt tanden bleken?

Tanden bleken is in de tandheelkunde de minst invasieve tandheelkundige procedure, de tanden worden lichter gemaakt zonder dat er tandweefsel moet worden opgeofferd of wordt beschadigd. Tijdens het bleken zorgt de waterstofperoxide in de bleekgel voor een tijdelijke demineralisatie (ontkalking) van het glazuur. Hierbij gaan calcium en fosfaat verloren. Na de behandeling herstelt het speeksel het glazuur. 

Het tanden bleken voeren we enkel uit bij patiënten vanaf 18 jaar en ouder en die niet zwanger zijn, met toestemming van uw tandarts!

Wij bieden verschillende methodes aan om tanden te bleken, waaronder thuisbleken en een combinatie van in-office bleken en thuisbleken.

Wet- en regelgeving

Een bleekbehandeling met waterstofperoxide mag in Nederland sinds 2012 alleen worden uitgevoerd onder supervisie van een tandheelkundige. Het maximum percentage waterstofperoxide is 6%. Wij werken onder supervisie van tandarts Dolf Hehenkamp en zijn getraind om deze behandeling te kunnen en mogen uitvoeren.

Thuis tanden bleken?

Bij de thuisbehandeling kunt u de behandeling overdag, ’s avonds of ’s nachts uitvoeren. De behandeling overdag of in de avond is tweemaal of eenmaal daags 30 minuten of ’s nachts 4 tot 6 uur. Bij de thuisbleekbehandeling wordt gebruik gemaakt van een bleeklepel, een op maat gemaakte mal voor over uw tanden waarin u de bleekgel aanbrengt.

LED-licht bij tanden bleken

De waterstofperoxide of carbamideperoxide in de bleekgel bij Philips Zoom! Whitespeed In-Office bleekt de tanden door de gele kleur van de tanden af te breken. Bij deze behandeling maken we gebruik van LED-licht, het blauw van dit licht is in staat het geel van de tanden te absorberen. Zo is de behandeling veel effectiever en ziet men na een behandeling van vier keer 15 minuten al resultaat! Voor een nog beter en langer blijvend resultaat leveren wij hierbij ook een thuisbleekmethode voor 2 dagen.

 • Is tanden bleken pijnlijk?

  Ja, maar in welke mate hangt af van de patiënt. Iedereen heeft een andere gebitsgevoeligheid. De gevoeligheid is van voorbijgaande aard en kan ook behandeld worden bij ons in de praktijk. Er is ook een speciale bleekmethode voor handen voor mensen met extreme gevoeligheid. De procedure is dan wel langer.

 • Heeft tanden bleken bijwerkingen?

  De meest voorkomende bijwerkingen hebben betrekking tot de gevoeligheid van uw tanden en tandvlees.

 • Is tanden bleken veilig?

  Veel methoden voor het bleken van de tanden zijn vaak schadelijk en zorgen voor veel gevoeligheid. Tanden laten bleken bij Mondhygiënisten praktijk Engelaer is veel veiliger. Indien u uw tanden wilt bleken, is het aan te raden om dit dus ook te laten doen bij een professional. Wij maken gebruik van speciale bleekgels en hebben de deskundigheid om de behandeling veilig en effectief te laten verlopen.

 • Mag ik eten na het tanden bleken?

  Het is niet aan te raden om direct te eten of drinken na de behandeling. Daarnaast mag u 48 uur geen zure eten- en drinkwaren innemen. Alle informatie met betrekking tot belangrijke punten waar opgelet moet worden bij het gebruik van de bleekmethode zal door één van onze specialisten worden beantwoord voor aanvang van de behandeling.

 • Hoe lang blijven mijn tanden wit na het bleken?

  Het resultaat loopt uiteindelijk terug en moet onderhouden worden. Na enige tijd zal er altijd sprake zijn van enige terugval. Het advies is om na 1,5 – 2 jaar weer te herbleken, er is dan een kortere tijd nodig om hetzelfde resultaat te behalen. Ongeveer 1 dag voor elke week. Tevens is dit sterk afhankelijk van uw persoonlijke levenswijze. Indien u bijvoorbeeld rookt of rode wijn drinkt zal het resultaat minder lang aanhouden. Daarnaast speelt het natuurlijke verkleurproces altijd een rol. Dit proces is leeftijdsgebonden. Indien u het effect van bleken langer wilt behouden is een goede mondverzorging belangrijk.

 • Is het resultaat van tanden bleken altijd hetzelfde?

  Nee, het resultaat verschilt per persoon en kan vooraf niet voorspeld worden. Sommige tanden kunnen niet gebleekt worden, net zoals sommige mensen niet bruin kunnen worden.

Tanden bleken

 • Intake

  € 50,54

  voor nieuwe cliënten

 • Scannen

  € 33,25

  ten behoeve van het vervaardigen van een bleeklepel

 • Thuisbleken

  methode I Thuisbleken

  € 45

  White Dental Beauty strips 28 stuks (geen bleeklepels nodig)

 • methode II Thuisbleken met bleeklepels

  € 155

  bleektray met bleekgel zoom! voor 18 behandelingen

 • methode III Zoom Bleken in-office

  € 270

  bleekgel zoom! voor in-office

 • methode IV Zoom bleken in-office + thuisbleken

  € 375

  bleekgel zoom! voor in-office + 4 dagen thuis bleken + bleeklepel