Lees hier de laatste blog van Mondhygiënisten praktijk Engelaer uit Amersfoort

 • 21/11/2022 0 Opmerkingen
  Zo maak je korte metten met een slechte adem

  Het is de dag van de frisse adem. Vorig jaar besteedden we al aandacht aan een slechte mondgeur, maar speciaal voor deze dag delen we het nogmaals. Een slechte mondgeur is supervervelend, maar hoe ontstaat het eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker: wat kun je ertegen doen? De antwoorden op deze vragen krijgen we van Nèzica Engelaer (47). Ze is een geregistreerd mondhygiëniste en eigenaresse van mondhygiënistenpraktijk Engelaer.

  Lees meer
 • 21/11/2022 0 Opmerkingen
  Nieuwe technieken helpen de mondhygiëniste

  AMERSFOORT Toen Nèzica Engelaer in 2018 aan de Koningin Wilhelminalaan met Mondhygiënistenpraktijk Engelaer begon, besloot ze om alle innovaties op haar vakgebied daar meteen te integreren. Engelaer is sinds 1997 mondhygiënist en vormt in haar praktijk een team met haar collega’s, Riane Auée-Kanis en Charlotte Schipper-Van der Meulen, waar ze al jaren mee samenwerkt.

  Lange tijd waren er maar weinig innovaties binnen haar vakgebied, maar de laatste vijf jaar zijn er juist veel nieuwe ontwikkelingen.

  Lees meer
 • Witte tanden
  05/01/2021 0 Opmerkingen
  Nieuwe regelingen mondhygiënist

  Sinds begin 2020 mogen mondhygiënisten die hiervoor opgeleid zijn zelfstandig kleine gaatjes boren, röntgenfoto’s maken en verdoven. Zij hoeven u dus niet meer door te verwijzen naar de tandarts en zijn zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het eindresultaat. Bij Mondhygiënistenpraktijk Engelaer in Amersfoort zijn twee mondhygiënisten in het bezit van de benodigde certificatie. Maar wat betekent dit nou precies voor onze praktijk en voor u als patiënt? Hier leest u er meer over.

  Lees meer
 • Tanden
  16/09/2020 0 Opmerkingen
  Het belang van een goede mondhygiënist

  Wist je dat maar liefst 90% van alle Nederlanders een tandvleesaandoening heeft? En maar 40% van deze mensen ondervindt daar daadwerkelijk klachten van. We noemen dit parodontitis. Maar, tandvleesproblemen hoeven niet altijd klachten of pijn te geven. Vraag je tandarts om daarom altijd naar je tandvlees te kijken en bezoek regelmatig een goede mondhygiënist om klachten te voorkomen en genezen.

  Lees meer
 • Tandenborstel
  18/08/2020 0 Opmerkingen
  Wat te doen bij ontstoken tandvlees

  Bloedend tandvlees, een slechte adem of een nare smaak in de mond kunnen tekenen zijn van een tandvleesontsteking. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Gelukkig is ontstoken tandvlees te genezen en te voorkomen. Met de Airflow one techniek die onze mondhygiënisten gebruiken, helpen wij je snel van je tandvleesprobleem af. Negeer de signalen van een tandvleesontsteking daarom niet en maak een afspraak met één van de mondhygiënisten van Mondhygiënisten praktijk Engelaer uit Amersfoort.

  Lees meer

Neem contact op met Mondhygiënisten praktijk Engelaer voor een gebit zonder gaatjes!

Koningin Wilhelminalaan 39

3818 HN Amersfoort

033 - 200 70 08

Neem contact op