Mondhygiënisten praktijk Engelaer in Amersfoort zorgt voor een stralend en gezond gebit

Onze pijnloze behandelingen zorgen voor optimale mondgezondheid.

U kunt rekenen op onze deskundigheid en professionaliteit. Lees hieronder meer over onze behandelingen.

Guided Biofilm Therapy

Sinds kort maken wij in de praktijk gebruik van een relatief nieuwe behandelmethode, ook wel Guided Biofilm Therapy genoemd.

Voordelen van deze methode zijn:

 • Volledig pijnloos.

 • Betere reiniging, met name tussen de tanden en kiezen waardoor eventuele onregelmatigheden beter zichtbaar worden en er vroegtijdig ingegrepen kan worden.

 • Het is een minimaal invasieve behandelmethode. Dit houdt in dat het minder schade oplevert aan de tanden en kiezen dan de reguliere behandelmethode.

 • Omdat het minimaal invasief is, kan deze methode bij iedereen ingezet worden. Denk hierbij aan implantaten, brackets, melkgebit, vullingen en zelfs de tong en het gehemelte.

De behandeling wordt altijd gestart met een mondonderzoek en het geven van een diagnose. Door middel van een kleurstof wordt tandplaque en tandsteen zichtbaar gemaakt. Dit doen we om u te kunnen motiveren en/of te instrueren en om de verwijdering van tandplaque, biofilm en tandsteen zo secuur mogelijk te kunnen uitvoeren.

Maak een afspraak

Airflow One

De behandeling start met het polijsten, het verwijderen van de biofilm, tandplaque en nieuw gevormd tandsteen. Voor dit gedeelte maken we gebruik van de Airflow One. Deze apparatuur werkt op luchtdruk, water en poeder (erythritol).

 

Als de biofilm, plaque en nieuw gevormd tandsteen is verwijderd kunnen we het gebit gericht nalopen op achtergebleven tandsteen en eventuele onregelmatigheden. Voor het verwijderen van het tandsteen maken we gebruik van de Satelec Acteon (zie hieronder) of handinstrumenten.

Polijstpoeder Erythritol

Erythritol is een suikeralcohol net als Xylitol. Het wordt ook wel als een koolhydraat gezien vanwege de oorsprong, maar wordt in het lichaam niet omgezet in energie en heeft geen enkel effect op de bloedsuiker- en insulinespiegel. Het bevat geen gluten en is halal en koosjer.

 

Erythritol is bovendien zeer tandvriendelijk. Het ontziet het gebit en zachte weefsels en remt de groei van bacteriën af die cariës en tandplak kunnen veroorzaken. Hierdoor is Erythritol-poeder bijzonder geschikt om te gebruiken voor de gebitsreiniging.

Satelec Acteon

Satelec Acteon beschermt de elementen door perfect gecontroleerde trillingen en tipjes van hoogwaardig staalkwaliteit. De perfect gecontroleerde vibraties en hoogwaardige tips zorgen voor meer behoud, effectiviteit en comfort van de behandeling.

Voordelen scaler met Newtron-technologie:

 • Perfect beheerste trillingen voor nauwkeurige en zachte behandelingen;

 • Breed assortiment van tips om de elementen zo zorgvuldig mogelijk te reinigen;

 • Specifieke staalkwaliteit voor behoud van anatomie en tandglazuur;

 • Totale irrigatiebeheersing tot aan het uiteinde van de tip, dus veiliger voor weefsels als het tandvlees;

 • Vermogen wordt in real-time geregeld in overeenstemming met de weerstand die de tip ervaart, voor constante prestaties zonder dat er kracht hoeft te worden uitgeoefend;

 • De automatische en continue aanpassing van de frequentie staat garant voor maximale en constante efficiëntie, ongeacht de belasting;

 • Krachtige cavitatie bij het uiteinde van de tip helpt bij het verwijderen van tandsteen en heeft tevens een bactericide werking.

Neem contact op met Mondhygiënisten praktijk Engelaer voor een pijnloze mond- en gebitsreiniging 

Koningin Wilhelminalaan 39

3818 HN Amersfoort

033 - 200 70 08

Neem contact op